Affiliate Marketing wat is het en hoe werkt het

[read_meter]

Affiliate Marketing is eigenlijk dat je producten of diensten van een ander promoot, in ruil voor een commissie.Bij affiliate marketing heb je dus geen eigen product, maar je promoot het wel van een ander. Iedere keer dat iemand via jou unieke affiliate link het product aanschaft , krijg jij als affiliate hiervoor commissie.

Hier onder zie je een video , daarin word uitgelegd hoe affiliate marketing werkt. 

Hoe werkt Affiliate Marketing in de praktijk + voorbeeld

Ik zal het je laten zien hoe affiliate marketing in zijn werking gaat.

Stel:

Jij hebt een website over Macbooks .

Op deze website ga je blog berichten schrijven over het product , en je maakt er video’s over de macbook.Daarnaast heb jij op je website tabellen geplaatst waar op de bezoeker precies kan zien waar zij de macbook  het goedkoopst kunnen aanschaffen.

In dat tabel verwijs jij naar de macbook aanbieders (zoals mediamarkt, coolblue , bcc etc).

Wanneer  er iemand op jou affiliate link naar bijvoorbeeld Mediamarkt.nl klikt , en vervolgens de macbook bij mediamarkt besteld , krijg jij daar voor een commissie en op die manier verdien jij dus geld.

Hier onder zie je een video hoe affiliate marketing word toegepast in de praktijk. 

 

Voor en nadelen van affiliate marketing

Affiliate marketing kent ook veel voordelen.

Het mooiste en grootste voordeel dat je hebt is dat je zelf geen producten hoeft te hebben (voor sommige een nadeel).Dit is een groot voordeel dat je zelf geen voorraad van producten hoeft te hebben, of klantenservice hoeft te doen.Aan de andere kant kan het een nadeel voor je zijn vanwege dat je afhankelijk bent van anderen bedrijven.

Kan zijn als een bedrijf stopt met een product dat jij promoot van hun dat ook affiliate marketing doet, stopt het voor jou ook je verliest een bron van inkomsten wat dan weg valt als het bedrijf er mee stopt.Daarom is het ook belangrijk dat jij je focust op verschillende diensten om producten te promoten.

Een ander voordeel van affiliate marketing is dat het enorm op schaalbaar is , juist omdat jij geen eigen producten hoeft te hebben en geen klantenservice wat je een hoop geld bespaart. En voor deel is je hoeft je geen zorgen te maken dat het product niet leverbaar is , want je hebt nikst te maken met inkopen.

Nu tijdelijke actie van de AMR

van Jacko Meijaard

Nu tot vrijdagavond 22:00 uur 50% korting op de AMR cursus (affiliate marketing revolutie ) . Klik Hier om naar de winsttrading 50% actie te gaan .